Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Koen Becking nieuwe voorzitter van VEMW

Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) benoemt Koen Becking als nieuwe voorzitter. Met veel plezier heeft Maes & Lunau deze search begeleid.

Vierkant plaatsing

De Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), kenniscentrum en belangenbehartiger voor Nederlandse zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers, kondigt de benoeming van Koen Becking aan als nieuwe voorzitter. Koen heeft zowel in vaste als nevenfuncties relevante ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd om in te zetten voor de vereniging.

De Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) is kenniscentrum en belangenbehartiger voor Nederlandse zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers, afkomstig uit de industrie, de zakelijke dienstverlening, het gebouwenbeheer, de transportsector en de gezondheidszorg. Samen met de leden levert VEMW een actieve bijdrage om de energietransitie in Nederland te bewerkstelligen.

Koen heeft veel ervaring opgedaan op het scheidsvlak van publiek en privaat. Hij is tot 1 oktober 2024 rector magnificus en voorzitter van Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor heeft hij deze rol vervuld bij de Universiteit van Tilburg en is hij directievoorzitter bij de KRO geweest. Hier heeft hij in combinatie met diverse nevenfuncties een sterk netwerk opgebouwd, waaronder op politiek niveau. Koen zal deze ervaringen en zijn netwerk in gaan zetten om bij VEMW met bedrijven en instellingen groene groei te realiseren.

Maes & Lunau wenst hen een prettige samenwerking toe.