Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Bas Rooijers start deze zomer als vervoermanager van de divisie Tram GVB

Op 1 augustus 2024 start Bas Rooijers als vervoermanager Tram bij GVB. Hij brengt jarenlange ervaring binnen de logistieke dienstverlening met zich mee waarbinnen hij diverse commerciële en operationele rollen heeft bekleed.

Vierkant plaatsing

Bas is een resultaatgerichte teamplayer die graag dicht bij de mensen staat en gewend is te werken bij bedrijven in transitie. Hij is van mening dat GVB een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen heeft binnen Amsterdam. Daarbij verschuift de rol van GVB steeds meer van enkel een personenvervoerder naar een digitaal platform ter bevordering van het makkelijke gebruik en bereikbaarheid van het openbaar vervoer. Bas werkt graag mee aan het bereikbaar houden van de stad, zodat reizigers kunnen vertrouwen op een goede reis.

Met een rijke historie als vervoerbedrijf is GVB al meer dan 120 jaar onlosmakelijk verbonden met Amsterdam. De voer- en vaartuigen dragen bij aan het iconische beeld van de stad. Als uitvoerder van de vervoerconcessie en het verencontract in opdracht van Vervoerregio Amsterdam (VRA) en Verkeer & Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam, exploiteert GVB het openbaar vervoer en waarborgt het de veiligheid voor reizigers en personeel. Daarnaast beheren ze de railinfrastructuur en de voertuigen. Aandeelhouders zijn de gemeente Amsterdam en sinds 2021 ook VRA.

Met zijn uitgebreide ervaring zal Bas een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de divisie Tram.

Maes & Lunau wenst hen een fijne, effectieve samenwerking toe.