Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Fedde Scheele nieuwe decaan ACTA

Maes & Lunau is blij te vermelden dat Fedde Scheele door de Colleges van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam per 1 oktober 2024 benoemd is tot decaan van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Vierkant plaatsing

ACTA is de gezamenlijke faculteit Tandheelkunde van UvA en de VU. Aan de faculteit worden studenten opgeleid tot tandarts, vindt wetenschappelijk onderzoek plaats, en worden patiënten behandeld. Daarnaast kunnen tandartsen zich specialiseren en differentiëren in de onderscheiden disciplines van de tandheelkunde.

Fedde Scheele is gynaecoloog en decaan leerhuis in het OLVG, en tevens hoogleraar Health Systems Innovations and Education aan de VU bij het onderwijsinstituut geneeskunde en bij het Athena instituut van de bèta faculteit. Daarnaast is Fedde onder andere lid van de Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar Menzis en voorzitter van de stichting BOLS, die het ministerie van VWS adviseert over de verdeling van opleidingsgeld voor medisch specialistische opleidingen. Fedde is een originele bestuurder die zich ervoor zal inzetten dat onderwijs, wetenschap en zorgverlening binnen ACTA floreren

Maes & Lunau wenst Fedde Scheele en ACTA een fijne samenwerking toe.

U kunt het persbericht van UvA en VU hier lezen: www.acta.nl/fedde-scheele-nieuwe-decaan-acta