Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Hanneke van Essen nieuwe Lid Raad van Commissarissen van Staedion

Met plezier kunnen wij delen dat Staedion Hanneke van Essen heeft benoemd als nieuw lid Raad van Commissarissen. Maes & Lunau is verheugd deze zoektocht te hebben volbracht en vertrouwen op een waardevolle bijdrage van Hanneke bij Staedion.

Vierkant plaatsing

Hanneke van Essen is met ingang van 1 september toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Staedion. Hanneke is momenteel Algemeen Directeur van de Nationale ombudsman en heeft daarvoor ervaring opgedaan bij de ministeries van EZK en VWS. Met haar ruime ervaring in de publieke sector is Hanneke een mooie toevoeging voor de RvC.

Naast haar werkzaamheden bij de Nationale Ombudsman  is Hanneke ook actief in toezichthoudende rollen bij Onze Huisartsen, waar ze lid is van de Raad van Commissarissen, en bij de Consumentenbond als lid van de Raad van Toezicht.  Van 2015 tot 2018 was Hanneke Directeur Bureau Bestuursraad bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van 2012 tot 2015 Plaatsvervangend Directeur Markt en Consument bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Staedion is een grote corporatie met 37.000 woningen en 7.000 andere objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeergarages in Den Haag en omgeving. Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Staedion is daarmee een belangrijke speler als het gaat om wonen in de regio Den Haag en het oppakken van grootstedelijke problematiek die daaraan verbonden is.

Wij wensen als Maes & Lunau Hanneke veel succes bij Staedion en hebben vertrouwen in een mooie uitkomst.