Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Jurriaan Penders nieuwe Voorzitter bij KNMG!

Goed nieuws van Maes & Lunau! Jurriaan Penders gaat beginnen als Voorzitter bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG)

Vierkant plaatsing

Sinds de oprichting in 1849 maakt de artsenfederatie KNMG zich sterk voor de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Het versterken van de arts als professional: dat is waar artsenfederatie KNMG zich iedere dag voor inzet. KNMG is actief op juridische-, ethische- en maatschappelijke vraagstukken die alle artsen raken. Van digitale zorg, duurzaamheid, zorg voor patiënten in een kwetsbare positie en ziektepreventie, tot aan levenseindevraagstukken en het medisch beroepsgeheim. KNMG laat in de media en via politieke lobby de stem van de arts horen.

Jurriaan (1976) heeft veel bestuurlijke en leidinggevende ervaring in complexe organisaties met professionals. Hij is voormalig voorzitter van de NVAB en lid van het federatiebestuur van de KNMG. Sinds 2019 is hij Directeur Medische Zaken (bedrijfsarts) bij HumanTotalCare.

Wij wensen Jurriaan en KNMG veel succes toe en een mooie samenwerking!

Lees hier het persbericht van KNMG: www.knmg.nl/actueel/nieuws/