Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Marco Jansen de nieuwe CCO van Avantium

Marco Jansen wordt per 1 september de nieuwe CCO van Avantium. Maes & Lunau heeft deze search voor Avantium met plezier begeleid. 

Marco Jansen

Avantium, gevestigd in Amsterdam, is een pionier in duurzame chemie met meer dan 300 medewerkers, R&D-laboratoria, en drie proeffabrieken in Geleen en Delfzijl.

Avantium is een door innovatie gedreven onderneming, die verschillende plantaardige suikers gebruikt in plaats van aardolie. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van baanbrekende technologieën voor de productie van chemicaliën uit hernieuwbare bronnen en circulaire plastic materialen die worden gebruikt voor een verscheidenheid aan consumentenproducten. Hun belangrijkste product is PEF, een nieuw, plantaardig en recyclebaar plastic materiaal met een krachtige combinatie van milieu- en prestatiekenmerken. PEF heeft een enorm potentieel in de flessen-, verpakkings- en textielsector, met groeimarkten ter waarde van meer dan 200 miljard dollar.

Marco is een ervaren internationaal commercieel leider in de biopolymeerindustrie. Zijn laatste positie was Business Director Biopolymers EMEA en Sustainability Director EU & Asia bij Braskem.

Maes & Lunau wenst Marco & Avantium veel succes samen!